شرایط دریافت چک های موردی

همانطور که قبلا نوید خرید اقساطی با چک های موردی از بای چک را به شما هموطنان عزیز داده بودیم, به دلیل فراگیر شدن این قانون در شبکه بانکی کشور یادآور می شویم که زین پس در صورتی که تمایل به خرید اقساطی با چک را دارید اما دسته چک ندارید, می توانید با مراجعه به بانک و دریافت چک موردی اقلام موردنیاز خود را از بای چک به صورت اقساطی خریداری نمایید.در ادامه مطلب همراه ما باشید تا با جزئیات دریافت و استفاده از چک های موردی آشنا شوید.

ابلاغ شیوه‌نامه چک موردی توسط بانک مرکزی به شبکه بانکی، درست مانند قوانین جدید چک، به کاهش صدور چک‌های بی‌محل کمک شایانی می‌کند. همه افراد نیازی به داشتن دسته چک کامل ندارند و تنها گاهی اوقات ممکن است برای خرید کالا یا سفارش خدماتی خاص به چک نیاز پیدا کنند. در چنین مواقعی می‌توانند به بانک مراجعه کرده و بدون تحمل دردسرهای مربوط به گرفتن دسته چک اعم از احراز هویت، خیلی راحت برای آن هدف خاص خود چک موردی دریافت کنند.

چک موردی چیست؟
اگر در سیستم بانکی دارای حساب جاری هستید اما دسته چک نداشته و قصد هم ندارید دریافت کنید, برای موارد ضروری میتوانید به بانک مراجعه و درخواست دریافت چک موردی دهید.
البته که برای دریافت این چک مراحل سختی هم در پیش نداشته و تنها کافی است تا از طریق سامانه صیاد برای هر برگ چک موردی خود شناسه یکتا بگیرید. لازم به ذکر است که چون ماهیت صدور این نوع چک, موارد خاص هستند پس تنها قادر خواهید در یک سال تعداد محدودی از آن را دریافت کنید. طبق قانون جدید چک شما می توانید حداکثر 5 فقره چک موردی در سال از بانک بگیرید. همچنین چک های موردی غیرقابل انتقال بوده و تنها توسط شخصی که چک در وجه او صادر شده قابل پاس کردن می باشد.

شرایط دریافت چک موردی
همانطور که می دانید طبق قانون جدید چک لازم است متقاضیان دریافت دسته چک بعد از اعتبارسنجی با توجه به سقف اعتبارشان, دسته چک دریافت کنند. اما چنین محدودیتی برای چک های موردی وجود ندارد.
تنها محدودیتی که برای چک های موردی در نظر گرفته شده این است که شما فقط 5 بار در سال می توانید تقاضا داده و در هر نوبت 2 عدد چک دریافت کنید. لازم به ذکر است که اگر درخواست دریافت 2 عدد چک را داده و آنها را پاس نکرده باشید, نمی توانید درخواست جدیدی ثبت کنید. از لحاظ ترتیب اثر, احکام حقوقی و ضمانت اجرایی, این چک با چک های عادی فرقی نداشته و تنها تفاوت آن در این است که برای دریافت آن نیازی به اعتبارسنجی نیست.

مدارک لازم برای چک موردی
همراه داشتن مدارک هویتی (کارت ملی جدید)، داشتن حساب جاری، پر کردن فرم درخواست و نداشتن هرگونه سوءسابقه بانکی (بدهی معوقه چک برگشتی و…). 

سقف اعتبار مجاز برای چک‌های موردی چقدر است؟
با توجه به ماده ۷ شیوه‌نامه اجرایی، سقف مبلغ مجاز سالیانه برای صدور چک موردی، برای متقاضیان حقیقی دارای حساب جاری غیرتجاری، اشخاص حقیقی دارای حساب جاری تجاری و اشخاص حقوقی، بسته به انفرادی یا مشترک بودن حساب آنها، متناسب با نتایج گزارش اعتباری و امتیاز اعتباری‌شان توسط سامانه صیاد تعیین می‌شود.

چه کسانی نمی‌توانند چک موردی بگیرند؟
دقیقا همانند سایر چک های بانکی, افراد با شرایط زیر قادر به دریافت چک های موردی نخواهند بود:

  • افرادی که حکم ورشکستی از مراجع قضائی دارند.
  • افرادی که چک برگشتی دارند که رفع سوءاثر نشده‌ باشد.
  • وکیل یا نماینده صادرکننده (امضاءکننده) چک برگشتی که رفع سوءاثر نشده باشد.
  • افرادی که بنا به رأی قطعی مراجع قضایی به محرومیت از داشتن دسته ‌چک و چک موردی محکوم شده باشند.
  • افرادی که حساب‌ جاری آن‌ها به دلایل قانونی مسدود و برداشت از آن ممنوع شده باشد. البته در مواردی که صرفاً بخشی از موجودی حساب‌ جاری فرد مذکور مسدود بوده و برداشت از مابقی موجودی حساب‌ او مجاز باشد، امکان صدور چک وجود خواهد داشت.